fredag 15 april 2011

Här kommer receptet på frallorna

Prova gärna detta bröd, super enkelt och så gott - det lär bli fler gånger... 3 nypor färsk jäst (3 g) 3 dl kallt vatten En rejäl nypa flingsalt och lite honung 6 1/2 dl mjöl (jag brukar blanda lite olika sorter: med Dinkel blir det litte nyttigare, Durum gör det lite surdegssegt, vetemjöl special gör det luftigt). BLANDA SAMMAN MED TRÄSLEVSÄTT ETT LOCK PÅ BUNKEN - LÅT STÅ ÖVER NATTEN (8 h). Nästa dag: Lägg ett bakplåtspapper på en bricka.Klicka ut 7-8 bullar på pappret (formen är inte så noga).Strö över lite blandade frön (solros, pumpa, sesam...). Låt bullarna jäsa i 30-40 min. Sätt in två plåtar i kall ugn. Sätt ugnen på 275 grader. Låt sedan bullarna glida över från brickan ner på översta plåten.Sänk värmen till 250 grader. Innan du stänger luckan slänger du in 5 isbitar på den nedersta plåten. Sätt en timer på 15 min. Brygg ditt morgonkaffe, plocka fram en god ost och njut! Fattar inte varför inlägget ser så konstigt ut, har försökt att ändra så det inte ska stå i en och samma text men det vill sig inte...

1 kommentar:

  1. Tack för receptet!! Det blev nybakta frallor både lörd o sönd morgon till hela familjens belåtelse! Grymt!
    Puss E

    SvaraRadera