onsdag 14 april 2010

Godaste köttbullarna

Igår gjorde jag mina goda Italienska köttbullar till middag. När man väl gjort dessa så kan man inte köpa Mamma Scans längre.
Kan varmt rekomendera dom. Ett gott tecken på det är när både Walter och Sixten säger mer mer!!!

Italienska köttbullar:
50 st
800g köttfärs
11/2 dl ströbröd
1 stor hackad eller riven gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
11/2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
2 msk kalvfond
1 ägg
3 dl mjölk eller grädde
1 dl nyriven parmesan
rivet skal av 1 citron

Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en stund. Blanda i färsen och parmesanen och citronskal och arbeta smeten. Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225 grader på bakplåtspapper i 15 min. ( går självklart bra att steka dom också i stekpannan, men hej vad det luktar i lägenheten efter det...)

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Såååååå GODA köttbullar!!!Tack Frida för tipset!Blev väldigt uppskattat här hemma av både stora och små:-)
    Och tack för en mysig fredagskväll!Nu blir det snart sängen.
    Kram Mia

    SvaraRadera