Kan varmt rekomendera dom. Ett gott tecken på det är när både Walter och Sixten säger mer mer!!!
Italienska köttbullar:
50 st 800g köttfärs
11/2 dl ströbröd
1 stor hackad eller riven gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
11/2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
2 msk kalvfond
1 ägg
3 dl mjölk eller grädde
1 dl nyriven parmesan
rivet skal av 1 citron
Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en stund. Blanda i färsen och parmesanen och citronskal och arbeta smeten. Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225 grader på bakplåtspapper i 15 min. ( går självklart bra att steka dom också i stekpannan, men hej vad det luktar i lägenheten efter det...)
Lycka till!
Såååååå GODA köttbullar!!!Tack Frida för tipset!Blev väldigt uppskattat här hemma av både stora och små:-)
SvaraRaderaOch tack för en mysig fredagskväll!Nu blir det snart sängen.
Kram Mia